Ik ga met vakantie

Wanneer u op reis gaat, zijn er een hoop zaken te regelen. Niet alleen uw vakantiebestemming en verblijf, maar bijvoorbeeld ook de vlieg- of autoreis. En dat zijn dan alleen nog maar de leuke dingen. Want vanaf het moment dat uw reis geboekt is begint de voorpret. Maar wat zorgt er nu voor dat u echt met een gerust hart op vakantie gaat? Weten dat alles goed geregeld is als er iets misgaat. Dan bent u bij zekerheuts aan het goede adres. 

Doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering?

De naam zegt het eigenlijk al; een doorlopende reisverzekering loopt continu door. Gaat u vaker op vakantie of op stedentrip? Een weekendje weg met het gezin of partner? Pak dan uw koffer zonder zorgen met een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit u af per reis. Bijvoorbeeld voor een bedrijfsuitje of een trip met vrienden. Of als u niet vaak op vakantie gaat, maar nu wel die ene mooie reis gaat maken waar u al een tijdje naar uit kijkt. Dan komt een kortlopende reisverzekering van pas.

Wat als ik opeens niet op vakantie kan?

Het is niet te hopen, maar soms doen zich situaties voor waarbij uw vakantie niet door kan gaan. Bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van een naaste. Dan komt een goed afgesloten annuleringsverzekering van pas. U raakt dan het reeds betaalde geld voor uw vakantie niet kwijt of ontvangt u een groot deel van uw reiskosten retour. Een annuleringsverzekering mag in uw vakantieplan niet ontbreken.

Zeker op weg

Gaat u op vliegvakantie? Of misschien wel kamperen met eigen vervoer? Het soort reis maakt veel verschil bij welke verzekeringen u nodig heeft om veilig en zeker op vakantie te gaan. Naast de reisverzekering en een eventuele annuleringsverzekering is het absoluut handig dat u voor bepaalde vervoersmiddelen ook een verzekering afsluit. Denk dan aan een caravanverzekering of een aanhangerverzekering. In zo’n geval komt uiteraard ook uw autoverzekering (met pechhulp) om de hoek kijken.

Vakantiechecklist verzekeringen

zekerheuts heeft voor u een aantal handige tips op een rijtje gezet om niet te vergeten te regelen als u met vakantie gaat:

  • Heeft u een doorlopende reisverzekering afgesloten? Valt uw bestemming binnen de dekking?
  • Gaat u met een groep op reis? Heeft iedereen zijn eigen reisverzekering?
  • Denkt u aan een annuleringsverzekering?
  • Voor de autovakantie: heeft u bij uw autoverzekering een pechhulpoptie afgesloten met dekking in het buitenland?
  • Gaat u met caravan of aanhanger op reis? Vergeet dan niet de aanvullende verzekeringen voor deze voertuigen.

Lees meer over:

Verzekeringen voor vakantie goed regelen?

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen idee waar te beginnen met reisverzekeringen? zekerheuts helpt u graag op weg. Onze jarenlange ervaring met verzekeringen voor vakantiegangers geeft ons een stapje voor. Daarnaast hoeft u niet zelf op zoek naar wat nodig is voor uw vakantie en kunt u met een gerust gevoel op reis.

Ik ga met vakantie