Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is een hypotheek waarbij u gedurende de looptijd spaart om de hypotheekschuld aan het eind van de looptijd in zijn geheel af te lossen. De maandelijkse lasten voor deze hypotheekvorm bestaan deels uit hypotheekrente en deels uit premie. Over die premie ontvangt u rente en deze is gelijk aan de hoogte van de hypotheekrente die u betaalt. Aan het eind van de looptijd is de waarde van de door u betaalde premies plus de rente daarover gelijk aan de hypotheekschuld.

Kan ik een spaarhypotheek afsluiten?

Nee, een spaarhypotheek wordt niet meer afgesloten. Bij de wijziging van de hypotheekregelgeving is de aftrek van hypotheekrente op spaarhypotheken komen te vervallen en worden geen nieuwe spaarhypotheken meer afgesloten. Sinds 2013 mag voor een nieuwe hypotheek alleen nog hypotheekrente worden afgetrokken op een hypotheek met annuïtaire of lineaire aflossing. Heeft u een spaarhypotheek afgesloten voor 1 januari 2013? Dan kunt u nog wel profiteren van de hypotheekrenteaftrek.

Oversluiten spaarhypotheek

Wilt u verhuizen en uw spaarhypotheek meenemen? Een spaarhypotheek mag u oversluiten naar een andere geldgever. Het bedrag mag niet meer verhoogd worden onder dezelfde voorwaarden en u kunt de looptijd niet verlengen. Heeft u een hogere hypotheek nodig? Dan is het wel mogelijk om voor dat hogere deel een annuïteiten- of lineaire hypotheek af te sluiten met een looptijd van 30 jaar. Wilt u weten of het oversluiten van uw spaarhypotheek een mogelijkheid is of misschien andere opties onderzoeken? Tijdens een gesprek met een hypotheekadviseur van zekerheuts in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum, Volkel, Bocholtz, Amstenrade, Belfeld, Roermond, Maastricht of Heerlen komt u veel meer te weten.

Meer weten over: Spaarhypotheek?

Download de informatiesheets