Caravanverzekering

Gaat u op vakantie met de caravan? Dan mag de caravanverzekering u niet vreemd in de oren klinken. Naast uw standaard autoverzekering heeft u, als u op reis gaat met een caravan, ook een aanvullende caravanverzekering nodig. Maar ook als u een caravan op een vaste standplaats heeft, is een caravanverzekering van toepassing. zekerheuts vertelt u graag waarom.
 

Schade aan de caravan

U hoopt het liever niet, maar net als uw auto kan ook met of aan de caravan schade ontstaan onderweg. Van een botsing tijdens het rijden tot volledig omslaan, een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar ook de weersomstandigheden kunnen soms voor vervelende schade zorgen. De beelden van hagelbuien met hagelstenen zo groot als knikkers heeft iedereen wel eens gezien. Hoe het dak van een caravan er na zo’n bui uitziet ook. Dan is het fijn om te weten dat u op uw verzekering kunt bouwen.
 

Vaste verblijfplaats of caravan op stalling

Over schade ontstaan door “langzaam werkende weersinvloeden” wordt geen uitkering gedaan. Wat bedoelt zekerheuts met 'langzaam werkende weersinvloeden'? Dit is op deze manier voor iedere klant verschillend te intepreteren. Dus voordat een caravan in de stalling gaat, is het verstandig om alle kleine beschadigingen te laten repareren. Een klein krasje kan gedurende de winter uitgroeien tot een roestplek. Schade door vorst en vocht wordt niet vergoed. Let dus goed op wanneer u de caravan opslaat voor de winter. Staat uw caravan het hele jaar buiten? Dan zijn er aanvullende verzekeringen die hier rekening mee houden. Vraag uw adviseur om voor u de juiste caravanverzekering te vinden.

Meer weten over: Caravanverzekering?

Niet alleen de caravan

Onder een caravan worden in verzekeringstermen ook stacaravans, trailers en vouwwagens geschaard. Het gaat dus niet alleen om de traditionele toercaravan. Wanneer u er dus graag op uit trekt om van de natuur te genieten, is het fijn om te weten dat alles goed geregeld is mocht er iets gebeuren. Bijvoorbeeld door een hulpdienst die u dag en nacht kunt bereiken of vervangend vervoer bij schade.

Caravanverzekering afsluiten

Het afsluiten van een caravanverzekering kan vrij simpel zijn. Toch verschillen de dekkingen per verzekeringsmaatschappij en dat maakt het vaak onduidelijk wat nu precies wel en niet gedekt wordt onder een caravanverzekering. Permanente bewoning of verhuur van een caravan is bijvoorbeeld vaak totaal niet gedekt. En wilt u de inventaris ook meeverzekeren? Dit wordt vaak als aanvullende verzekering aangeboden. Wilt u graag weten welke verzekering past bij uw wensen? Een adviseur van zekerheuts helpt u graag duidelijkheid te krijgen. Neem vandaag nog contact op.

De voordelen van een caravanverzekering

Veelgestelde vragen Caravanverzekering

Is een caravanverzekering verplicht?

Nee,  een caravanverzekering is niet verplicht. De schade die u met uw caravan veroorzaakt bij iemand anders valt onder de verplicht WA-autoverzekering. De schade aan ...

Valt een caravan onder mijn autoverzekering?

De schade die u met de caravan berokkend bij een ander valt onder de verplichte WA-autoverzekering. De schade aan de caravan zelf valt daar niet ...

Heb ik voor mijn vouwwagen of trailer een andere verzekering nodig?

Een vouwwagen, trailer of stacaravan vallen ook onder een caravanverzekering. Ook voor deze voertuigen is het afsluiten van een verzekering zeer raadzaam.