Ik heb een wanbetaler

Wanneer u een eigen bedrijf begint dan is het altijd spannend wanneer u de eerste facturen uitstuurt. U heeft zich flink ingezet voor uw opdrachtgever en onbetaalde facturen zijn dan natuurlijk een doorn in het oog. Ze zorgen voor minder liquiditeit die u nodig heeft om uw bedrijf draaide te houden en te zorgen voor investeringen. Onbetaalde facturen kunnen ontstaan doordat een klant toch niet zo betrouwbaar is als eerst gedacht, maar ook door financiële problemen bij de klant zelf. In beide situaties is het voor u lastig omdat u het kapitaal nodig heeft voor de gezondheid van uw eigen bedrijf.

Financiële risico’s beperken

Maar niet alleen bij startende bedrijven zorgen wanbetalers voor een probleem in de liquiditeit. Ook bij ervaren bedrijven kan een grote opdracht die niet betaald wordt voor problemen zorgen. Het is daarom zaak om altijd de financiële risico’s van uw bedrijf te beperken en af te wegen welke maatregelen u moet treffen om de financiële positie van uw bedrijf gezond te houden. Uw zakelijk adviseur van zekerheuts helpt u hier graag bij.

Kredietverzekering en rechtsbijstandsverzekering

Door middel van een kredietverzekering voorkomt u dat u met onbetaalde facturen blijft zitten en bent u verzekerd tegen de schade die u hierdoor oploopt. Heeft u een klant die niet wil betalen? Dan heeft u een zakelijk conflict. Uw zakelijke rechtsbijstandsverzekering kan u dan helpen om dit conflict af te handelen.

Er zijn twee soorten kredietverzekeringen: De kredietverzekering voor debiteurenbedragen en een verzekering die zich richt op het risico dat u zelf uw eigen krediet door omstandigheden niet kunt aflossen.

Verschillende vormen kredietverzekeringen

Een kredietverzekering voor debiteurenbedragen dekt het risico af wanneer een van uw debiteuren de factuur van het door u uitgevoerde werk niet kan betalen. Deze verzekering is er in verschillende vormen:

  • Een omzetverzekering
  • Een verzekering per land
  • Een verzekering per transactie
  • Een verzekering per debiteur

Naast het afdekken van onbetaalde facturen bieden veel kredietverzekeraars ook een stukje preventie aan door middel van gegevens van bedrijven en eerdere betalingservaringen. Op basis van deze informatie en adviezen kunt u gemakkelijker besluiten om wel of niet in zee te gaan met een opdrachtgever. Daarbij zijn er mogelijkheden waarbij de verzekeraars ondersteuning bieden bij incassotrajecten bij klanten die niet op tijd betalen.

Is een kredietverzekering iets voor mijn bedrijf?

Een kredietverzekering kan uitkomst bieden bij verschillende soorten bedrijven, van klein tot groot. Wilt u weten of een kredietverzekering ook past bij uw bedrijf? Neem contact op met de adviseurs van zekerheuts. Onze adviseurs kunnen u het beste adviseren over de vorm kredietverzekering die aansluit bij uw bedrijf.

Ik heb een wanbetaler