Uw bedrijf komt stil te liggen: wat nu?

Een brand, overstroming of inbraak kan ervoor zorgen dat uw bedrijf stil komt te liggen. Dat is heel vervelend, want u wilt als ondernemer het liefst gelijk door na een dergelijke calamiteit. Wanneer uw zaak dan helemaal gesloten moet worden, betekent het niet alleen dat u kosten heeft door de schade van de brand of inbraak, maar loopt u ook mogelijke omzet mis en dient u uw personeel ook gewoon doorbetalen.

Schadeverzekeringen

Veel bedrijven kiezen naast een inventaris- en goederenverzekering, voor een gebouwverzekering. Dit zijn verzekeringen die u als ondernemer ook echt nodig heeft. Ze vergoeden de schade die is ontstaan aan het gebouw en uw goederen/inventaris in het geval van een brand, storm of inbraak. Echter bieden deze verzekeringen geen dekking voor de gevolgen van de schade. De kosten voor de bedrijfssluiting zijn in dit geval dus niet gedekt.

Bedrijfssluiting zonder schade aan de eigen onderneming

Er zijn ook situaties waardoor uw bedrijf gesloten moet worden zonder dat er schade is aan de eigen onderneming. Denk hierbij aan een winkelcentrum dat gesloten moet worden door een brand, terwijl  uw winkel niet direct getroffen is. Of wanneer een toeleverancier materiële schade heeft en de bestelde producten niet kan leveren. Uw onderneming loopt hierdoor wel schade op. Deze schade is alleen te verhalen bij een bedrijfsschadeverzekering. Hier zitten uiteraard wel regels aan verbonden. Wanneer de schade ontstaat doordat de materiële schade is ontstaan bij een toeleverancier, dan kan er bijvoorbeeld een maximumbedrag aan zitten. Zo kan het voorkomen dat u niet de volledige schade krijgt vergoed. Dit zijn allemaal belangrijke punten om rekening mee te houden bij het afsluiten van deze verzekering. Uw dekking moet wel afgestemd zijn op uw bedrijf en de bijbehorende bedrijfsrisico’s.

Stormschade of overstromingen

Stormschade en wateroverlast komen helaas steeds vaker voor. Het is belangrijk om goed te kijken welke bedrijfsschadeverzekering uw bedrijf hier de juiste dekking voor biedt. Wanneer uw bedrijf buitendijks is gevestigd of in de buurt van grote rivieren of kanalen dan gelden daar verschillende regels voor. Het bedrijf is dan gevestigd in een hoog risicogebied. Bedrijfsschade als gevolg van directe of indirecte neerslag en opeenhoping van water worden ruimhartiger vergoed dan bij een overstroming. Wees alert wanneer uw bedrijf in een risicogebied is gevestigd en u een verzekering selecteert.

Keuze voor de juiste verzekeringen

Een bedrijfsschadeverzekering beschermt uw bedrijf tegen schade die ontstaat na de materiële schade, bijvoorbeeld wanneer uw bedrijf noodgedwongen moet sluiten. Wilt u graag advies over de bedrijfsschadeverzekering? Maak een afspraak met een adviseur van zekerheuts. Wij helpen u graag.

Uw bedrijf komt stil te liggen: wat nu?