Cyberverzekering particulier

Cyberverzekering particulier

Tegenwoordig gebeurt vrijwel alles online. We gamen samen, bankieren via de bankapp, mailen met klantenservices en shoppen in webshops. Daarnaast lezen we vaak het nieuws en zoeken online naar informatie. Onze smartphones, tv’s en veel huishoudelijke apparaten zijn op het internet aangesloten voor extra functionaliteiten. Allemaal positieve ontwikkelingen, maar er is ook een negatieve kant aan al die online activiteiten; de opkomst van cybercriminaliteit.

Cybercrime

Cybercrime of digitale criminaliteit maakt de laatste jaren een enorme groei door. De criminaliteit richt zich op alle digitale systemen zoals telefoons, tablets en laptops. Maar ook via ogenschijnlijk onschuldige huishoudelijke apparaten weten de cybercriminelen binnen te dringen. Ze gebruiken daarvoor malafide software. Daarnaast proberen ze via phishing, ransomware of frauduleuze mails uw gegevens te achterhalen. Dit zijn gegevens waarvan u niet wilt dat deze op straat komen te liggen. Vergeet ook niet printers en uw internetaansluiting als ingang waar criminelen gebruik van maken.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het voorkomen van cybercriminaliteit beter dan het genezen ervan. Zorg er daarom voor dat u voor al uw internetaansluitingen en accounts verschillende wachtwoorden heeft. Het is daarnaast belangrijk om te kiezen voor sterke wachtwoorden en ervoor te zorgen dat u deze regelmatig aanpast. Daarmee maakt u dat het moeilijker wordt om deze wachtwoorden te hacken. Een sterk wachtwoord bestaat uit meer dan 8 tekens. Ieder cijfer, letter of leesteken zorgt ervoor dat het moeilijker wordt voor de cybercriminelen om het wachtwoord te achterhalen. Ook hoofdletters zorgen voor een extra moeilijkheidsgraad.

Wees alert op e-mail, sms-berichten en zelfs whatsapp berichten die gebruikt worden voor phishing. Wilt u er zeker van zijn dat u geholpen wordt wanneer er toch iets misgaat? Dan is het afsluiten van een particuliere cyberverzekering een goed idee.

Meer weten over: Cyberverzekering particulier?

Wat is een cyberverzekering?

Wanneer uw identiteit gestolen wordt, u gehackt bent of op een andere manier in aanraking komt met cybercriminelen is goede hulp en financiële compensatie natuurlijk heel fijn. Sluit daarom een cyberverzekering voor particulieren af bij zekerheuts. Een cyberverzekering helpt u bij cyberafpersing door hacking, phishing of malware, reputatieschade wanneer er negatieve berichten, video’s of foto’s openbaar worden gemaakt, identiteitsfraude en schade die ontstaat door verlies, diefstal of beschadiging van persoonsgegevens. Dankzij een cyberverzekering voor particulieren weet u zeker dat u goed geholpen wordt wanneer u het doelwit bent geworden van cybercriminelen.

Waar moet u aan denken bij het afsluiten van een cyberverzekering?

Een particuliere cyberverzekering is er speciaal wanneer u privé het slachtoffer bent geworden van phishing, identiteitsfraude of een andere vorm van cybercrime. Dankzij deze verzekering krijgt u de hulp die u nodig heeft om de problemen op te lossen. Zo blijft u niet met de financiële problemen zitten. Deze verzekering is er speciaal voor particulieren. Wilt u ook op zakelijk gebied de juiste ondersteuning? Sluit dan een zakelijke cyberverzekering af.

Voor wie is een cyberverzekering?

Omdat we allemaal veel online zijn is een cyberverzekering eigenlijk voor iedereen aan te raden. Cybercriminelen worden steeds slimmer en weten steeds vaker mensen te overtuigen om op die ene verkeerde link te klikken of om uw gegevens te hacken door gebruik te maken van bijvoorbeeld een huishoudelijk apparaat. Wees goed voorbereid in deze tijd waarin cybercriminaliteit enorm aan het groeien is.

Een cyberverzekering afsluiten?

Wilt u graag ondersteuning wanneer het toch fout gaat of wanneer uw persoonsgegevens buit zijn gemaakt? Informeer naar de mogelijkheden voor een cyberverzekering voor particulieren bij zekerheuts. Onze adviseurs helpen u graag.

De voordelen van een cyberverzekering

Veelgestelde vragen Cyberverzekering particulier

Is mijn hele gezin verzekerd wanneer ik kies voor een cyberverzekering of is dit op naam?

Wanneer u een cyberverzekering afsluit dan geldt dit voor uw hele gezin. De verzekering is dus niet per persoon. Zo bent u verzekerd van ondersteuning voor ...

Ben ik met deze cyberverzekering ook gedekt wanneer mijn bedrijf is gehackt?

Nee, wanneer u cyberincidenten heeft bij uw bedrijf kunt u geen aanspraak maken op hulp bij deze vorm van cyberverzekering. Voor uw bedrijf moet u ...

krijg ik ook hulp bij identiteitsfraude wanneer ik een cyberverzekering heb?

Wanneer u een cyberverzekering particulier heeft krijgt u de ondersteuning die u nodig heeft bij cyberincidenten. Identiteitsfraude is ook een onderdeel hiervan. Kies voor een ...