Fietsverzekering

Een fietsverzekering is in Nederland (nog) niet verplicht. Maar met de opkomst van de elektrische fiets/e-bike wordt verzekeren wel steeds belangrijker. Voor diefstal, voor schade en ook voor schade aan de accu van uw e-bike. Het hebben van een fietsverzekering is dus wel erg handig. zekerheuts helpt u graag goed verzekerd op weg.

Waar dient een fietsverzekering voor?

Een fietsverzekering sluit u voornamelijk af om uw fiets te verzekeren tegen diefstal of schade. Met name diefstal is hierin het grote probleem en hoewel niet iedereen gelijk de noodzaak ziet van een fietsverzekering is door de komst van de elektrische fiets en de bijbehorende stijging in aanschafwaarde een fietsverzekering steeds belangrijker aan het worden. Niemand zit erop te wachten dat zijn of haar fiets wordt gestolen, maar mocht dat gebeuren dan bent u verzekerd om een nieuwe fiets aan te schaffen. 

Schade veroorzaakt aan uw fiets

Wordt door een andere weggebruiker schade veroorzaakt aan uw fiets? Dan is de andere weggebruiker hier wettelijk aansprakelijk voor en wordt dit meestal verhaald op zijn verzekering. Veroorzaakt u zelf schade aan anderen? En indirect aan uw eigen fiets? Zonder verzekering bent u aansprakelijk, maar of de schade vergoed wordt onder uw aansprakelijkheidsverzekering is nog maar de vraag. Met een goede fietsverzekering is deze schade mogelijk wel verzekerd. 

Waarom is een fietsverzekering handig?

Vooral omdat u hiermee behoorlijk wat risico’s afdekt. Denk aan diefstal en schade. Maar in sommige fietsverzekeringen wordt ook voor een bepaalde periode de aanschafwaarde uitgekeerd bij niet te repareren schade. En dat is wel fijn als u een net nieuwe fiets heeft gekocht.

Meer weten over: Fietsverzekering?

Controleer altijd goed de voorwaarden van uw fietsverzekering want per verzekeraar wil het nog wel eens verschillen of bepaalde zaken verzekerd zijn. Niet bij elke verzekering mag de fiets uitgeleend worden bijvoorbeeld.

Fietsverzekering voor elektrische fietsen

Voor elektrische fietsen of e-bikes is het steeds belangrijker om een fietsverzekering af te sluiten. Deze e-bikes zijn razend populair en daardoor ook gewild bij diefstal. Met de hoge aanschafwaarde is dat een dure herhaalaankoop zonder een goede fietsverzekering. Let bij het afsluiten van een fietsverzekering goed op de bepalingen met betrekking tot accessoires en accu’s. Deze verschillen nog wel eens per verzekeraar.

Wilt u een fietsverzekering afsluiten?

Bij zekerheuts helpen wij u graag de juiste fietsverzekering kiezen. Een die rekening houdt met uw situatie en wensen. Neem contact op met een adviseur van zekerheuts in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum, Volkel, Bocholtz, Amstenrade, Belfeld, Roermond, Maastricht of Heerlen en u gaat binnen no-time goed verzekerd op weg.

De voordelen van een fietsverzekering

Veelgestelde vragen Fietsverzekering

Is een fietsverzekering verplicht?

Nee, maar zeker als u een elektrische fiets wilt aanschaffen het overwegen waard. De fiets is dan verzekerd voor diefstal, schade en ook voor schade ...

Is mijn speed-pedelec ook verzekerd bij een fietsverzekering?

Nee, voor deze snelle fietsen moet een scooterverzekering worden afgesloten. Deze fietsen moeten ook voorzien worden van een verzekeringsplaatje.

Is mijn fiets ook verzekerd wanneer ik deze heb uitgeleend en er tijdens deze fietstocht een ongeluk gebeurd?

Dit is afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering. Leent u uw fiets wel eens uit? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een ...

Valt een fietsongeluk ook onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw aansprakelijkheidsverzekering. Niet in alle gevallen wordt een fietsongeluk gedekt. Wanneer u de schade heeft veroorzaakt is de ...