Hoe verzeker ik de spullen in mijn tuin?

In de lente- en zomermaanden zijn we weer vaker buiten. Heerlijk genieten in de tuin of lekker ontspannen in de loungeset in de zon. Maar ook de grasmaaier en barbecue worden weer in gebruik genomen. Waar het kan, genieten en leven we buiten. Maar hoe zit het dan met de verzekeringen? Alle meubelen en materialen binnen zijn verzekerd via de inboedelverzekering, dus hoe kunnen we de buitenmeubelen net zo goed verzekeren tegen schade door een storm, hagel of zelfs diefstal?

Inboedelverzekering voor buiten

Uw tuinmeubilair en tuingereedschap zijn voor diefstal meeverzekerd bij uw inboedelverzekering. Dit geldt ook voor tuinspullen zoals parasols en zelfs het wasgoed dat aan de waslijn hangt. Hierbij geldt wel dat de tuin afgesloten moet zijn. Ook zijn er andere voorwaarden waarmee u rekening moet houden. Zo kan er een eigen risico of maximale vergoeding gelden. Heeft u een dure tuinset? Dan is het belangrijk om na te gaan of de vergoeding voldoende is. Dit geldt ook voor de kostbare buitenkeuken of barbecue.  Voor deze gebruiksvoorwerpen is het sowieso beter om deze na gebruik op te bergen in een afgesloten schuur of vast te zetten met een ketting.

Weerschade verzekeren

Helaas zijn de verzekeraars minder ruimhartig wanneer er schade is ontstaan door het weer. Denk hierbij aan een hagelbui of storm, deze schade wordt via een inboedelverzekering niet vergoed. Dan is het beter om een aparte tuinverzekering of opstalverzekering af te sluiten. Schade aan een schuurtje of schutting valt wel onder de opstalverzekering.

Schade bij een huurhuis

Heeft u uw huis gehuurd, maar zelf een schutting of schuurtje geplaatst? Dan hoeft u hiervoor geen aparte opstalverzekering of tuinverzekering af te sluiten. Dit valt onder het huurdersbelang en dit is mogelijk meeverzekerd op de inboedelverzekering. Voor de zekerheid kunt u hiervoor de voorwaarden van uw inboedelverzekering erop naslaan.

Buitenhuisverzekering

Werkt u in de zomer lekker buiten met uw laptop of tablet? Vergeet deze niet mee naar binnen te nemen. Diefstal van deze kostbare spullen of schade door het weer zullen niet worden gedekt via de inboedelverzekering. Hiervoor heeft u een buitenhuisdekking of mobiele elektronicadekking nodig. De verzekeraar verwacht wel dat u voorzichtig met uw spullen omgaat. Ook dat speelt mee bij de manier waarop de schade is ontstaan.

Lees meer over:

Voorkomen is beter dan genezen

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om uw loungeset iedere avond binnen te zetten. Maar eventueel vastmaken zodat deze niet gemakkelijk meegenomen kan worden is verstandig. Ook het opbergen van duur tuingereedschap en de prijzige BBQ zijn belangrijk. Zo kunt u laten zien dat u uw best heeft gedaan om uw bezittingen te beschermen. Het onderhouden van de tuin zoals het verwijderen van losse takken en het opbergen van losse spullen zodat bij een storm de schade niet oploopt is heel belangrijk. Goed onderhoud zorgt voor minder schade en problemen. Wilt u graag weten hoe u verzekerd bent? Kom langs of maak een afspraak met een adviseur van zekerheuts. Wij vertellen u graag meer over de verzekering van uw tuinmeubelen, tuingereedschap en BBQ.

Hoe verzeker ik de spullen in mijn tuin?