Wij gaan op wintersport

Een weekje lekker skiën in de Alpen. Of misschien wel de Pyreneeën. Misschien bent u wel het snowboardtype of gaat u lekker langlaufen. De wintersportvakantie is een ideaal weekje weg naar de sneeuw die wij in Nederland vaak moeten missen. Voor u op weg gaat, regelt u alle belangrijke dingen. Vergeet u hierbij niet te checken of uw verzekeringen ook up-to-date zijn? Want ook op wintersportvakantie zit een ongeluk in een klein hoekje.

Zorgverzekering wintersport

Wanneer u op wintersportvakantie gaat, weet u dat bij de wintersport ook wel eens iets mis kan gaan. Een ongelukkige val kan tot een blessure leiden waar u mogelijk medische assistentie bij nodig heeft. Uw zorgverzekering geldt ook in het buitenland maar let op; slechts tot de hoogte van de kosten van een vergelijkbare behandeling in Nederland. Vallen de kosten hoger uit doordat de zorgkosten in het buitenland hoger liggen, dan bent u voor die kosten zelf verantwoordelijk. Dit risico kunt u bij veel verzekeraars afdekken door te kiezen voor een aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland op uw zorgverzekering of als onderdeel van een wintersportdekking.

Wintersportdekking reisverzekering

Wanneer u op de piste valt en niet zelfstandig naar beneden kunt, moet hier alternatief vervoer voor ingeschakeld worden. De welbekende “banaan” of misschien wel een helikopter om u naar een ziekenhuis in de buurt te verplaatsen. Deze kosten worden niet standaard vergoed onder uw zorg- of reisverzekering. Het is daarom verstandig om de voorwaarden van uw verzekeringen te checken op uitsluitingen en eventueel extra af te sluiten aanvullende modules. Juist in deze modules worden “extra” risico’s verzekerd.

Risicovolle sporten

Skiën en snowboarden worden bij sommige verzekeraars zelfs aangemerkt als “risicovolle sporten” waardoor er mogelijk beperkingen gelden op de te vergoeden schade. Let hier goed op voordat u op wintersport gaat. Bij off-piste skiën of snowboarden wordt vaak zelfs helemaal geen vergoeding van schade geboden. Datzelfde geldt voor sporten met een hoog risico als speed skiën, skispringen of bobsleeën. Gaat u dus voor het avontuur, hou er dan wel rekening mee dat dit verzekeringstechnisch niet altijd verzekerd is.

Zeker weten dat uw verzekeringen up-to-date zijn?

Wilt u zeker weten dat uw verzekeringen voldoen voor uw wintersportvakantie? Bent u op zoek naar een goede (aanvullende) reisverzekering voor u en uw gezin? Neem dan vandaag nog contact op met een van de adviseurs van zekerheuts in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum, Volkel, Bocholtz, Amstenrade, Belfeld, Roermond, Maastricht of Heerlen. Zij helpen u graag met een goed gevoel op weg.

Wij gaan op wintersport