Brommer- of scooterverzekering afsluiten voor uw kind

Voor veel kinderen is het een extra stuk vrijheid, een scooter of brommer. Naar school op de scooter en genieten van de vele ritten samen met vrienden. Er gaat een wereld open. In Nederland is het verplicht om een motorrijtuig te verzekeren. Een scooter of brommer moet dus verzekerd zijn wanneer ermee gereden wordt. Het is belangrijk om goed te kijken welke verzekering nodig is en wat de voorwaarden zijn.

Lage verzekeringspremie

Wanneer uw kind een brommer of scooter heeft dan wordt de verzekering vaak op naam van de ouders gezet. Zeker tot de leeftijd van 18 jaar is dit vrij gebruikelijk. Het wordt ook gedaan omdat de premies voor jongeren een stuk hoger zijn dan voor iemand van middelbare leeftijd. De leeftijd van de jongste bestuurder moet echter wel doorgegeven worden aan de verzekeraar. Hier wordt naar gevraagd en wanneer u dit niet eerlijk doorgeeft kan het problemen opleveren.

Fraude

Geeft u de leeftijd van de jongste bestuurder niet door en raakt uw kind betrokken bij een ongeval dan heeft dit financiële gevolgen. De verzekering kan besluiten om de schade niet te vergoeden of een verhoogd eigen risico te rekenen. Dit extra eigen risico kan oplopen van € 200,- tot € 3000,-. Daarnaast is het mogelijk dat de verzekeraar u aanmerkt als fraudeur omdat u de leeftijd van de bestuurder heeft achtergehouden.

Opvoeren van een brommer of scooter

Een scooter of brommer mag tussen de 25 en 45 km per uur rijden afhankelijk van de kleur van de kentekenplaat. Een voertuig met een blauw kenteken mag maximaal 25km per uur en met een geel kenteken maximaal 45 km. Veel scooters worden echter opgevoerd zodat ze 60 of soms zelf 80 km per uur kunnen. Jaarlijks worden er rond de 10.000 boetes uitgeschreven door de politie voor opgevoerde bromfietsen.

Het opvoeren van een scooter of brommer is verboden en kan naast een bekeuring ook het verlies van het kentekenbewijs of zelfs het rijbewijs betekenen. Daarbij vergoeden verzekeraars de schade met een opgevoerde bromfiets niet. Zeker wanneer iemand letsel oploopt kan dat flink in de papieren lopen.

Elektrische fiets opvoeren

Naast de scooter en brommer zijn ook elektrische fietsen heel populair. Zeker omdat er bij het rijden op een elektrische fiets (nog) geen helm gedragen hoeft te worden. Veel jongeren voeren hun elektrische fietsen op zodat ze harder kunnen dan de maximaal toegestane 25 km per uur. Dit betekent dat de fiets niet langer verzekerd is en u bij een ongeluk zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Wilt u graag harder rijden op uw elektrische fiets zonder problemen met de verzekering? Dat is mogelijk. U kunt de fiets laten keuren door het RDW. De fiets komt dan in de categorie speed pedelecs en kan door middel van een bromfietsverzekering probleemloos verzekerd worden.

Scooterverzekering afsluiten

Heeft u kind een scooter of brommer laat u dan goed informeren over de verzekeringen en de voorwaarden die er zijn. Zo voorkomt u problemen. De adviseurs van zekerheuts staan voor u klaar om een passende verzekering af te sluiten. Maak vandaag nog een afspraak.

Brommer- of scooterverzekering afsluiten voor uw kind