Zakelijke motorrijtuigenverzekering

Zakelijke motorrijtuigenverzekering

Heeft u een zakelijke auto, bus of misschien zelfs motor? Dan moet u ervoor zorgen dat u verzekerd bent. In Nederland is het verplicht om een motorrijtuig te verzekeren. U dient daarvoor minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Er zijn drie basisverzekeringen en uiteraard zijn er ook aanvullende dekkingen mogelijk. Wij vertellen u graag meer over de zakelijke motorrijtuigenverzekering en waar u op moet letten bij het afsluiten.  

Wat is een WA-verzekering?

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht bij ieder motorrijtuig. Dus of u nu een auto, bus, motor of tractor heeft, u moet het voertuig verzekeren met een WA-verzekering. Deze verzekering is heel beperkt en vergoed eigenlijk alleen de schade die u bij iemand anders veroorzaakt. De schade aan uw eigen voertuig bij een aanrijding wordt niet vergoed. De WA-verzekering is de beste keuze wanneer uw auto 10 jaar of ouder is. In deze gevallen zijn de kosten voor de reparatie na schade vaak hoger dan de waarde van de auto.

WA+ en Allrisk verzekeringen

Naast de standaard WA-verzekering zijn er nog twee basisverzekeringen waar u voor kunt kiezen. Dit zijn de WA+ verzekering (beperkt casco) en de Allrisk verzekering (volledig casco). Bij een WA+ verzekering wordt niet alleen de schade aan andermans spullen vergoed, maar ook diefstal, brand- en ruitschade, en schade na een aanrijding met loslopende dieren. Deze verzekering past het beste bij auto’s tussen de 6 en 10 jaar.

De Allrisk verzekering is de beste keuze wanneer uw auto nieuw is tot maximaal 6 jaar. Een Allrisk verzekering dekt ook de schade aan uw eigen auto na een aanrijding of vandalisme, en pechhulp in het buitenland.

Verschil tussen een particuliere en zakelijke verzekering

Een particuliere verzekering is vaak goedkoper. Dit komt omdat een zakelijke auto meer kilometers rijdt en vaak meerdere bestuurders heeft. Daardoor is het risico op schade groter.

Meer weten over: Zakelijke motorrijtuigenverzekering?

De kosten van een bedrijfsauto zijn aftrekbaar bij de belastingdienst. Wanneer u de btw verrekent dan wordt de auto verzekerd op basis van de cataloguswaarde zonder btw wat u als ondernemer voordeel kan opleveren. Wanneer u in aanmerking wilt komen voor de btw-aftrek dan moet het voertuig op naam van uw bedrijf geregistreerd staan.

Opbouw van schadevrije jaren

U rijdt al jaren in uw privéauto en heeft daardoor al flink wat schadevrije jaren opgebouwd. Het is uiteraard mogelijk om deze schadevrije jaren mee te nemen naar uw zakelijke motorrijtuigenverzekering. Zo kunt u vaak profiteren van een mooie korting. Het is een goed idee om hiernaar te informeren bij uw adviseur van zekerheuts.

Aanvullende verzekeringen

Wanneer u een WA, WA+ of Allrisk verzekering heeft afgesloten kunt u daarbij nog kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  • Zakelijke rechtsbijstandverzekering verkeer; juridische hulp wanneer er een conflict is over de aansprakelijkheid bij een aanrijding, over de aankoop of het onderhoud van het voertuig en hulp bij het verhalen van de schade in het verkeer.
  • Schadeverzekering inzittenden; de inzittenden van de auto zijn verzekerd tegen de schade als gevolg van letsel of wanneer er schade aan spullen is ontstaan na een ongeval.
  • 24/7 hulp bij pech in Nederland of Europa; bij zakelijke pechhulp wordt uw auto dag en nacht gratis en direct gerepareerd. Kan de auto niet ter plaatse gemaakt worden, dan wordt deze kosteloos weggesleept en kunt u vragen om vervangend vervoer.
  • Eigen vervoerverzekering; dit is een verzekering waarbij u schade of diefstal van bedrijfsgoederen en gereedschappen verzekerd. Dit is niet alleen tijdens het vervoer, maar ook bij een ongeval of schade tijdens het laden en lossen.

Voor wie is een zakelijke motorrijtuigenverzekering?

Wanneer u een motorrijtuig heeft gekocht op naam van uw bedrijf dan is een zakelijke motorrijtuigenverzekering geschikt voor u. Een particuliere verzekering is niet voldoende en zal problemen geven wanneer er schade is. Heeft u een auto op uw eigen naam? Dan is een particuliere verzekering voldoende.

Een zakelijke motorrijtuigenverzekering afsluiten

Heeft u vragen over de zakelijke motorrijtuigenverzekering en wilt u weten of deze geschikt is voor uw voertuig(en)? Maak een afspraak met een adviseur van zekerheuts. Wij helpen u graag en kunnen u adviseren welke zakelijke verzekering het beste past bij uw bedrijf en situatie.

De voordelen van een zakelijke motorrijtuigenverzekering

Veelgestelde vragen Zakelijke motorrijtuigenverzekering

Ik gebruik mijn auto alleen voor woon-werkverkeer, moet ik dan ook een zakelijke motorrijtuigenverzekering afsluiten?

Wanneer u de auto heeft gekocht op naam van uw bedrijf dan moet u een zakelijk motorrijtuigenverzekering afsluiten, een particuliere verzekering is dan niet voldoende. ...

Kan ik ook een zakelijke motorrijtuigenverzekering afsluiten voor mijn motor?

Ja, wanneer u de motor heeft gekocht op naam van uw bedrijf dan moet u hiervoor een zakelijke motorrijtuigenverzekering afsluiten.

Heb ik aanvullende verzekeringen nodig wanneer ik kies voor een allrisk verzekering?

Dat kunt u zelf bepalen. Bij een allrisk dekking bent u verzekerd voor de schade die bij beide partijen is ontstaan. Daarnaast kunt u nog ...