Ik heb een auto gekocht

U heeft een nieuwe auto gekocht of heeft een nieuwe auto op het oog. Naast de voorpret van uw nieuwe voertuig is het ook goed om even na te denken over uw autoverzekering. Bij een nieuwe auto hoort uiteraard ook een nieuwe autoverzekering die de waarde van uw nieuwe auto dekt. Maar dat niet alleen. Hoe zit het met pechhulp? En de schadeverzekering voor inzittenden? Bij zekerheuts helpen wij u graag de juiste verzekeringen voor uw nieuwe auto vinden.

Een autoverzekering is verplicht

Koopt u voor het eerst een auto? Dan weet u misschien niet dat een autoverzekering in Nederland verplicht is. Elke auto-eigenaar moet zich verplicht verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Daarmee garanderen we dat alle verkeersdeelnemers in Nederland de garantie hebben dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze door de schuld van een andere autobestuurder schade ondervinden. Dit noemt men een WA-verzekering (naar Wettelijke Aansprakelijkheid). U kunt zich ook uitgebreider verzekeren. Lees hier meer over op onze autoverzekeringpagina.

Ik koop een auto voor de zaak

Voor zakelijke auto’s gelden andere risico’s dan voor personenauto’s. Als u zakelijk veel op de weg zit, kunt u zich voorstellen dat door deze vele kilometers het risico op schade hoger wordt. Daardoor valt een zakelijke autoverzekering mogelijk duurder uit, maar kan deze ook fiscaal voordeel op leveren. Een van onze adviseurs helpt u graag verder in de mogelijkheden.

Aanvullende verzekeringen

Een autoverzekering is uit te breiden met diverse aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan de schade die uw medereizigers mogelijk kunnen leiden of schade aan bezittingen. Denk bij het vergelijken van autoverzekeringen dus niet alleen aan de laagste prijs, maar ook aan de voorwaarden van de verzekering. Mogelijk zijn extra zaken meeverzekerd bij de ene verzekering die bij de andere verzekering niet in de voorwaarden zijn opgenomen.

Neemt u iets op sleeptouw?

Goed om even over na te denken; heeft u een caravan, trailer, aanhanger of ander sleepvoertuig die u van plan bent om aan uw auto te koppelen? Deze kunt u ook verzekeren tegen opgelopen schade. Zeker wanneer de aanschafprijs van deze voertuigen hoog ligt, is dit geen overbodige luxe.

Alléén voor nieuwe auto’s?

Let op: de verzekeringsplicht voor voertuigeigenaren geldt voor alle auto’s. Dus ook als u een tweedehands auto of occasion koopt, bent u verplicht deze te verzekeren. Vaak worden autoverzekeringen ook gelijk bij de dealer afgesloten. Dit kan prima, maar laat u goed informeren over de voorwaarden en de dekking zodat u goed op de hoogte bent van waar u nu wel en niet voor verzekerd bent.

Lees meer over:

Hulp nodig met de verzekeringen voor uw nieuwe auto?

Wilt u zeker weten dat alles voor uw nieuwe auto goed geregeld is en u met een veilig gevoel de weg op kunt? Een zekerheuts adviseur helpt u graag op weg. Neem vandaag nog contact op met een adviseur in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum, Volkel, Bocholtz, Amstenrade, Belfeld, Roermond, Maastricht of Heerlen.

Ik heb een auto gekocht