Hoe kies ik de beste verzekering voor mijn caravan?

Het campingseizoen is weer geopend. Dit betekent dat we er in het weekend weer vaker op uittrekken met een caravan, vouwwagen of tent. Nederlanders houden van kamperen. Maar wanneer u een mooie caravan heeft aangeschaft dan wilt u deze natuurlijk goed verzekeren. Wij vertellen u graag meer over de caravanverzekering.

Verplicht of niet?

In Nederland is het verplicht om een motorrijtuig te verzekeren via een WA-verzekering. Omdat een caravan zelf geen motor heeft, is het niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Wanneer u schade veroorzaakt met uw caravan, dan valt dit onder de WA-verzekering van uw auto of de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. De schade aan uw eigen caravan wordt echter niet vergoed via de WA-verzekering, hiervoor moet u een caravanverzekering afsluiten.

Nieuw of tweedehands verzekeren

Wanneer u een caravanverzekering afsluit is het belangrijk om te kijken naar de uitkering die u ontvangt na schade of diefstal. De meeste verzekeraars keren de eerste drie jaar uit aan de hand van de nieuwwaarde, oorspronkelijke nieuwwaarde of aanschafwaarde. Na het vierde jaar worden de vergoedingen veel lager. Dit komt omdat de verzekeringen dan een lagere dagwaarde of de nieuwwaarde minus de afschrijving aanhouden. Dit gegeven is heel belangrijk wanneer u voor een caravanverzekering kiest, zeker wanneer u een tweedehands caravan heeft gekocht.

Kies voor een complete dekking

Er zijn nogal wat verschillen tussen de verschillende caravanverzekeringen. Kies voor een verzekering die een uitkering biedt die past bij uw caravan. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de dekking. Is de inventaris meeverzekerd en hoe zit het met hagelstormen? Is stormschade meeverzekerd of moet u daar een aparte dekking voor nemen? Controleer ook goed welke eisen de verzekeraar stelt aan de sloten van uw caravan. Zijn deze niet in orde of voldoen ze niet aan de vereiste standaard dan kan de verzekeraar weigeren de schade te vergoeden.

Lees meer over:

Meer informatie over caravanverzekeringen

Ziet u door de bomen het bos niet meer en weet u niet voor welke caravanverzekering u moet kiezen? Kom langs bij zekerheuts. Onze adviseurs helpen u graag en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Maak vandaag nog een afspraak.

Hoe kies ik de beste verzekering voor mijn caravan?