Woonhuisverzekering

Woonhuisverzekering

Een woonhuisverzekering of opstalverzekering dekt schades door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak in en om het huis. De kosten die u maakt om deze schade te herstellen wordt vergoed uit uw woonhuisverzekering. Als huiseigenaar doet u er zeker verstandig aan om een opstalverzekering af te sluiten. Bij zekerheuts bent u dan aan het goede adres.

Woonhuisverzekering, woonverzekering of opstalverzekering?

Er ontstaat nog wel eens verwarring over de termen die gebruikt worden om een opstalverzekering te benoemen. Bij sommige verzekeraars worden onder de termen woonverzekering of woonhuisverzekering een combinatie van de klassieke opstal- en inboedelverzekering bedoeld. Dit maakt het vergelijken van woonhuisverzekeringen soms lastig. Om duidelijkheid te scheppen wordt de term opstalverzekering als extra genoemd als dit de enige component is. Let er dus altijd goed op om welke verzekering het precies gaat.

Verschillen in dekking

Tussen de verschillende verzekeraars ontstaan nogal wat verschillen in dekking. Welke schade wordt nu precies wel gedekt en welke niet? Vaak worden de schades veroorzaakt door weersomstandigheden ‘creatief’ omschreven, dus let op wat wel en niet onder uw opstalverzekering valt. Ook kunt u vaak kiezen voor een uitgebreide of allriskverzekering. De premies, maar ook wat verzekerd wordt verschilt hier vaak. Daarom is het een goed idee om u te laten adviseren op het moment dat u een woonhuisverzekering wilt afsluiten.

Wat bepaalt het verzekerd bedrag van een woonhuisverzekering?

Het verzekerd bedrag van een woonhuisverzekering wordt bepaald door de herbouwwaarde van uw huis.

Meer weten over: Woonhuisverzekering?

Deze hoeft niet overeen te komen met de prijs die u voor een huis betaald heeft, sterker nog deze is meestal lager doordat de grondprijs niet meegeteld wordt bij de bepaling van de herbouwwaarde. Daarnaast heeft de ligging van uw huis minder invloed op de herbouwwaarde dan op de aankoopprijs.

Wat is het verschil tussen een opstalverzekering en een inboedelverzekering?

Met een opstalverzekering verzekert u het huis of de woning en alles wat daar aan vast zit, de inboedelverzekering verzekert alles in en om het huis wat niet “nagelvast” aan het huis zit. Vaak worden deze verzekeringen gecombineerd voor huiseigenaren tot een woonverzekering. Maar wanneer u bijvoorbeeld woningen bezit maar verhuurt, dan bent u als eigenaar verantwoordelijk voor de woonhuisverzekering/opstalverzekering. En uw huurder voor de inboedelverzekering.

Aanvullende verzekeringen

Een opstalverzekering staat vaak niet op zichzelf. U hoeft in principe geen combinaties te maken met andere verzekeringen, maar dit kan u mogelijk wel wat voordeel opleveren als u andere verzekeringen die met uw huis en gezin te maken hebben bij dezelfde verzekeraar afsluit. Een belangrijke combinatie voor huiseigenaren is die met een glasverzekering. Schade aan glas wordt niet standaard onder een woonhuisverzekering gedekt, hier moet u zich apart voor verzekeren. Maar veel verzekeraars bieden wel de combinatie aan.

Een woonhuisverzekering afsluiten

Wilt u een woonhuisverzekering afsluiten of misschien wel meerdere woonverzekeringen combineren? Een adviseur van zekerheuts in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum, Volkel, Bocholtz, Amstenrade, Belfeld, Roermond, Maastricht of Heerlen helpt u graag om de zaken op een rijtje te zetten en de verzekering(en) voor u af te sluiten.

De voordelen van een woonhuisverzekering

Veelgestelde vragen Woonhuisverzekering

Welke verzekering heb ik nodig om mijn huis te verzekeren voor schade na een storm of brand?

Met een woonhuisverzekering bent u verzekerd in het geval van brand, storm of inbraak in en om het huis. Een woonhuisverzekering wordt ook wel een ...

Is een woonhuisverzekering hetzelfde als een opstalverzekering?

Ja, het is eenzelfde verzekering. Een woonverzekering of woonhuisverzekering is bij sommige verzekeraars een combinatie van de klassieke opstal- en inboedelverzekering. Daarom is het lastig ...

Tijdens een storm is er een boom op mijn huis gevallen, ben ik hiervoor verzekerd met mijn woonhuisverzekering?

Ja, een woonhuisverzekering of opstalverzekering dekt schade die veroorzaakt is door een brand, storm of inbraak. Er zijn uiteraard altijd verschillen in dekking en laat ...

Kan ik mijn woonhuisverzekering ook combineren met andere verzekeringen?

Bij sommige verzekeraars is een woonhuisverzekering een combinatie van de klassieke opstal- en inboedelverzekering. Maar er zijn ook andere combinaties mogelijk. U kunt bijvoorbeeld ook ...