Ik ga een eigen zaak starten

Wat een grote stap en wat gaat u een spannende tijd tegemoet. Uw eigen zaak starten is een mooie uitdaging en ondernemen is, naast veel werk, ook erg leuk. Voor u met uw eigen zaak begint is het goed om u op allerlei vlakken goed te laten informeren en adviseren. Er moet nogal wat geregeld worden voor u aan de slag gaat. Bijvoorbeeld op het gebied van verzekeringen. Wat is nu verplicht en wat niet? Wat heb ik nodig in mijn situatie? Vooral in de opstartfase van uw bedrijf is het de moeite waard om te investeren in goed advies. Hier heeft u later profijt van.

Welke verzekeringen zijn nodig voor mijn nieuwe bedrijf?

Welke verzekeringen u nodig heeft zijn voor een groot deel afhankelijk van uw situatie. Gaat u als ZZP-er aan de slag? Dan heeft u voor een deel andere verzekeringen nodig dan iemand die een winkel start. Een belangrijke verzekering voor alle ondernemers is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering beschermt u tegen schadeclaims wanneer u zakelijk schade veroorzaakt bij een ander of als iemand door uw schuld letsel oploopt. Gaat u aan het werk in een adviserend beroep of levert u data waarop uw klanten zakelijke beslissingen nemen? Dan is het verstandig om ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Lees meer over:

Ik start een winkel

U heeft zich ongetwijfeld verdiept in alles wat retail is. Een winkel is een leuke uitdaging waarin elke dag weer voor nieuwe verrassingen zorgt. Wanneer u een winkel start of overneemt is het uiteraard van belang om uw inventaris en goederen goed te verzekeren. Brand- of waterschade die uw producten onverkoopbaar maken is zo’n beetje de grootste nachtmerrie van elke winkelier. In zo’n geval is het ook verstandig om een bedrijfsschadeverzekering te hebben. Deze beschermt u tegen de financiële schade van zo’n onverwachte gebeurtenis. Uw vaste lasten lopen door en u kunt mogelijk niets verkopen. Die schade wordt verzekerd in een bedrijfsschadeverzekering.

Wij starten samen een bedrijf

Wanneer u samen met een partner een bedrijf start is het zaak om alle afspraken goed vast te leggen. U kunt nu samen door een deur, maar denk ook na over een situatie waar dit mogelijk niet meer zo is. Staan alle afspraken op papier? Is iedereen het hier mee eens? Heel belangrijk om dit goed te regelen. Ook als alles goed vastgelegd is, kunt u door overlijden van een zakenpartner er plotseling alleen voor komen te staan. In zo’n geval biedt een compagnonverzekering uitkomst.

Lees meer over:

Wilt u hulp bij de juiste verzekering voor uw nieuwe bedrijf?

We kunnen ons voorstellen dat het u duizelt van de mogelijkheden, opties en keuzes. Het is ook niet niks het starten van een bedrijf. Ons advies? Laat u goed adviseren door een zakelijk adviseur van zekerheuts in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum, Volkel, Bocholtz, Amstenrade, Belfeld, Roermond, Maastricht of Heerlen. U hoeft hier echt geen groot bedrijf voor te starten, van ZZP-er tot grootbedrijf zijn gebaat bij goed advies over verzekeringen. Een adviseur van zekerheuts helpt u graag verder uw droom te realiseren.

Ik ga een eigen zaak starten