Elektronicaverzekering

Elektronicaverzekering

Tijdens het ondernemen is elektronica tegenwoordig onmisbaar. Een computer, laptop, tablet, printer en soms ook kassasystemen behoren tot de standaarduitrusting. Vaak zijn deze apparaten niet alleen op uw eigen locatie te vinden, maar heeft u deze ook mee naar diverse klanten of inkooplocaties. Wanneer deze elektronica beschadigd raakt kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering en dat is het laatste wat u wilt. Ontdek hoe een elektronicaverzekering ervoor zorgt dat uw onderneming zonder problemen door blijft draaien.

Wat wordt er vergoed door een elektronicaverzekering?

Een elektronicaverzekering dekt de schade die wordt veroorzaakt aan uw elektronica zoals computers, laptop, printers, modems, tablets en kassasystemen. Het gaat dan om schade veroorzaakt door brand, diefstal, water of een andere calamiteit. Schade door slijtage, opzet of roekeloosheid en illegale activiteiten zijn niet verzekerd.

Waarom een elektronicaverzekering afsluiten?

Elk bedrijf werkt tegenwoordig met computers en andere elektronische apparaten. Wanneer er schade ontstaat aan elektronica lopen de kosten al vaak snel op. Ook kan schade aan elektronica ervoor zorgen dat u niet verder kunt werken en uw hele bedrijf stil ligt. Een elektronicaverzekering dekt niet alleen de schade aan de apparatuur, maar u bent dan ook gedekt voor de extra kosten die u moet maken omdat de apparatuur niet werkt. Denk hierbij aan overwerken, het inhuren van personeel of inhuren van andere elektronische apparaten. Zo zorgt een elektronicaverzekering ervoor dat u toch door kunt werken.

Waar u aan moet denken bij het afsluiten van een elektronicaverzekering

Een elektronicaverzekering is er om u te helpen wanneer u schade heeft. Deze schade kan verschillende oorzaken hebben, maar u wilt zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen.

Meer weten over: Elektronicaverzekering?

Denk goed na welke elektronische apparaten u allemaal heeft binnen uw bedrijf en zorg ervoor dat u niets vergeet, zodat alles meegenomen wordt in de verzekering. Zo weet u zeker dat u gelijk weer aan de slag kunt en dat alle kosten worden vergoed. Naast een standaard dekking kunt u ook kiezen voor aanvullende modules voor bijvoorbeeld schade aan apparatuur wanneer u in het buitenland bent, reconstructiekosten voor het herstel van uw administratie of extra dekking voor landmeetapparatuur en lichtreclame.

Wanneer moet ik kiezen voor een elektronicaverzekering?

Eigenlijk heeft ieder bedrijf tegenwoordig elektronische apparatuur. Wanneer hier iets van stuk gaat kan dit ervoor zorgen dat u niet verder kunt met uw werk. Een elektronicaverzekering biedt dan uitkomst. U kunt direct handelen omdat de gevolgschade vaak ook gedekt is. Heeft u in uw bedrijf elektronica die u nodig heeft om uw bedrijf draaiende te houden? Dan is het zeker belangrijk om een elektronicaverzekering af te sluiten. U weet dan zeker dat u snel weer aan de slag kunt wanneer er iets misgaat.

Een elektronicaverzekering afsluiten?

Twijfelt u over het afsluiten van een elektronicaverzekering? Maak nu een afspraak met een van de adviseurs van zekerheuts. Zij kunnen u helpen bij het kiezen voor een verzekering die perfect aansluit op uw onderneming.

De voordelen van een elektronicaverzekering

Veelgestelde vragen Elektronicaverzekering

Zijn mobiele telefoons ook meeverzekerd bij een elektronicaverzekering?

Nee, deze zijn meestal niet meeverzekerd. U kunt wel kiezen voor een extra dekking op de elektronicaverzekering of voor een aparte telefoonverzekering zodat uw telefoon ...

Ik heb schade aan mijn elektronica en verlies van data door een hack, is dit ook verzekerd bij een elektronicaverzekering?

Nee, deze schade wordt niet gedekt door een elektronicaverzekering. Hiervoor kunt u een cyberverzekering afsluiten. De cyberverzekering helpt u ook bij het herstellen van de ...

Is mijn elektronica ook verzekerd wanneer er schade ontstaat in het buitenland?

Dat is zeker mogelijk. U kunt hiervoor kiezen door een aanvullende dekking te nemen.