Goederentransportverzekering

Bij ondernemen horen risico’s. Daarom is het als ondernemer belangrijk om een aantal van deze risico’s af te dekken. Dat kan door middel van passende verzekeringen. Vervoert uw onderneming veel goederen of slaat u deze op? Dan kan een goederentransportverzekering uitkomst bieden. Wij vertellen u graag meer over deze speciale verzekering voor bedrijven.
 

Wat wordt er vergoed door een goederentransportverzekering?

Een goederentransportverzekering biedt u zekerheid op het gebied van schade aan en diefstal van goederen tijdens transport en opslag. Dit gaat zowel over de gekochte als de verkochte producten. Ook maakt het hierbij niet uit of u de goederen zelf vervoert of dat u dit heeft uitbesteed aan een professionele vervoerder.
 

Waarom een goederentransportverzekering afsluiten?

Wanneer u als ondernemer veel goederen verplaatst tijdens inkoop en verkoop, dan is een goederentransportverzekering zeker aan te raden. Daarbij zijn de goederen die in opslag staan ook gedekt bij deze verzekering. U kiest dus voor een stuk extra zekerheid tijdens het ondernemen.

Wat is een goederentransportverzekering?

Een goederentransportverzekering is er speciaal voor de momenten waarbij de producten niet in uw eigen bezit zijn. Onderweg kunnen heel veel situaties ontstaan waar u geen invloed op heeft. Juist deze situaties kunnen voor problemen zorgen. Denk hierbij aan ongelukken, brand of onverwachte weersomstandigheden waardoor uw producten beschadigd of zelfs kwijt kunnen raken. Een goederentransportverzekering dekt de schade die hierdoor ontstaat.

Meer weten over: Goederentransportverzekering?

Waar moet u aan denken bij het afsluiten van een goederentransportverzekering?

Vervoert uw onderneming vaak goederen of gaat het om een eenmalig transport? Wat is de waarde van het transport en in welke regio worden de goederen vervoerd? Dit zijn de vragen die u moet stellen bij het kiezen van een goederentransportverzekering. Het is belangrijk dat de verzekering de juiste dekking biedt. In sommige gevallen kunt u zelfs kiezen voor een uitgebreide dekking zoals een extra dekking op gemiste winst, die u nog meer zekerheid biedt.

Voor wie is een goederentransportverzekering?

Iedere onderneming moet wel eens producten vervoeren. Zelfs als dat eenmalig is. Een goederentransportverzekering kan altijd ingezet worden. Wanneer u slechts af en toe producten transporteert kunt u voor deze speciale transporten steeds een eenmalige verzekering afsluiten in plaats van te kiezen voor een doorlopende variant. Er is dus altijd een transportverzekering die past bij uw onderneming.

Een transportverzekering afsluiten?

Wilt u meer informatie over de goederentransportverzekering en hoe deze aansluit op uw bedrijf? Neem contact op met een adviseur van zekerheuts. Wij helpen u graag met advies op maat voor uw onderneming.

De voordelen van een goederentransportverzekering

Veelgestelde vragen Goederentransportverzekering

Is het ook mogelijk om een goederentransportverzekering af te sluiten voor eenmalig transport?

Ja, dat is mogelijk. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw producten goed verzekerd zijn tijdens een eenmalig transport. 

Zijn mijn producten ook verzekerd tegen bederf wanneer ik een goederentransportverzekering afsluit?

Nee, bij de standaard goederentransportverzekering is bederf niet meeverzekerd. U kunt er wel voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten waardoor uw producten ...

Geldt de goederentransportverzekering voor wereldwijde transporten?

Het is mogelijk om een goederentransportverzekering af te sluiten voor wereldwijde transporten. Wanneer u veel goederen vanuit andere landen laat komen kunt u kiezen voor ...

Tot welk bedrag kan ik mijn goederen verzekeren bij een goederentransportverzekering?

Dit kunt u in principe zelf aangeven. Wij gaan voor u op zoek naar een goederentransportverzekering die de dekking biedt waar u naar op zoek ...