Ik ga studeren en op kamers wonen

Wat een spannende tijd. De middelbare school is afgerond, diploma op zak en de volgende stap in je leven kan beginnen. Studeren. Je hebt hier waarschijnlijk al langer over nagedacht en weet wat je wilt gaan doen en waar. Mogelijk betekent dit dat je niet langer bij je ouders thuis blijft wonen en op kamers gaat. Waar moet je dan rekening mee houden? zekerheuts zet het voor je op een rijtje.

Ik ga op kamers wonen

Wanneer je bij je ouderlijk huis vertrekt en gaat wonen in een studentenflat of een appartement huurt, moet je rekening houden met een aantal verzekeringen. Wanneer je huurt ben je in de regel verantwoordelijk voor het afsluiten van een inboedelverzekering. Deze verzekering sluit je af voor alles in en om het huis wat niet “nagelvast” aan het huis zit. Met deze verzekering verzeker je dus jouw spullen tegen schade simpel gezegd. Afhankelijk van jouw verzekering is ook zelf veroorzaakte schade onderdeel van deze verzekering. Een adviseur van zekerheuts helpt je graag met het vergelijken de voorwaarden van de verschillende verzekeraars.

Aanvullend verzekeren bij huren

Afhankelijk van jouw verzekering is ook zelf veroorzaakte schade onderdeel van deze verzekering. Soms wordt deze schade niet gedekt onder de inboedelverzekering maar kun je je hier wel aanvullend voor verzekeren. In jouw huurcontract wordt vaak opgenomen welke verzekeringen door de huurbaas afgesloten zijn. Check deze goed, het kan namelijk zo zijn dat in een van de bepalingen van het huurcontract staat dat jij naast inboedel ook verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een glasverzekering. Als aanvulling op een inboedelverzekering is vaak een buitenhuisdekking af te sluiten. Hiermee zijn jouw bezittingen onder bepaalde voorwaarden ook buiten jouw huis verzekerd tegen schade. Een adviseur van zekerheuts helpt je graag met het vergelijken de voorwaarden van de verschillende verzekeraars.

Lees meer over:

Aansprakelijkheidsverzekering studenten

Ga je op jezelf wonen, dan vervallen soms de verzekeringen die jouw ouders ook voor jou afgesloten hebben. Omdat je niet meer thuiswonend bent, wordt eventuele schade die je veroorzaakt niet meer gedekt onder de verzekeringen van jouw ouders. Wanneer je het ouderlijk huis verlaat is het van belang om dit goed te (laten) checken. Bijvoorbeeld voor een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt de schade die jij toebrengt aan anderen of de spullen van een ander met uitzondering van financiële schade en schade die je veroorzaakt in een gemotoriseerd voertuig. Voor die laatste ben je verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten (lees: autoverzekering, scooterverzekering, etc).

Lees meer over:

Voor alle 18-jarigen: zelf zorgverzekering afsluiten

Ben je 18 of word je binnenkort 18 jaar? Vanaf jouw 18e verjaardag ben je verplicht om zelf een ziektekostenverzekering af te sluiten. Deze basisverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht en dekt de kosten van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Niet alle kosten worden vergoed in het basispakket, voor diverse diensten dien je aanvullende verzekeringen (of modules) af te sluiten. Ook de tandartsverzekering sluit je aanvullend af. Deze aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht. Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jou past? Een adviseur van zekerheuts helpt je graag.

Lees meer over:

Verzekeringen voor studenten afsluiten?

Wanneer je op kamers gaat zijn er flink wat dingen om aan te denken. En dan hebben we het nog niet eens over het vinden van een kamer, verhuizen naar een andere stad en ontmoeten van allerlei nieuwe mensen. Wil je weten welke verzekeringen voor jouw nieuwe situatie van belang zijn en heb je hulp nodig bij het afsluiten? Neem dan contact op met een adviseur van zekerheuts. Samen regelen we precies wat jij nodig hebt.

Ik ga studeren en op kamers wonen