Het is de nachtmerrie van elke zelfstandig ondernemer: niet kunnen werken door ziekte of een ongeval. U bent immers voor uzelf aan het werk en wanneer u niet werkt zijn er geen inkomsten. Wanneer u in loondienst had gewerkt was voor u een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering beschikbaar, maar als ZZP’er of ondernemer gelden die regelingen niet voor u. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u zich tegen verlies van inkomen. Als u door ziekte of een ongeval (tijdelijk) niet kunt werken, ontvangt u een maandelijkse uitkering van uw verzekeraar. Doordat u als ZZP’er werkt of zelf ondernemer bent valt u niet onder een collectieve bedrijfsregeling en kunt u geen gebruik maken van een vangnet van de overheid. U bent aan het ondernemen, en ondernemen is risico (durven) nemen denkt men vaak. Met een AOV dekt u het risico op langdurige arbeidsongeschiktheid af en beschermt u uw inkomen als u niet kunt werken door ziekte of een ongeval.
Wanneer u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit worden een aantal dingen van u gevraagd. Uw leeftijd, beroep, jaarinkomen, maar ook vragen over uw gezondheid. Verzekeraars bepalen zo het toekomstig risico en dat helpt uw premie bepalen. Wanneer u zwaar lichamelijk werk uitvoert loopt u mogelijk sneller risico op blessures dan wanneer u op kantoor werkt. Veel verzekeraars vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen. Ook belangrijk om te weten is de mate waarin u uw beroep na eventuele arbeidsongeschiktheid nog kunt uitvoeren. U heeft misschien wel een zeer specifiek beroep waar u voor opgeleid bent. Als u specifiek voor uw beroep verzekerd bent en u kunt deze niet meer uitoefenen, dan krijgt u bij arbeidsongeschiktheid een (deel)uitkering. Let wel op dat dit in de voorwaarden van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering is opgenomen.
De premie die u als ondernemer betaalt voor uw AOV is fiscaal aftrekbaar maar alleen als u deze particulier heeft afgesloten en u de eventuele uitkeringen van deze verzekering periodiek ontvangt. Dat lijkt een beetje vreemd, maar u sluit uw arbeidsongeschiktheidsverzekering dus als privépersoon af. Een adviseur van zekerheuts vertelt u graag meer over de fiscale voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Slechts 22% van ZZP’ers hebben een voorziening voor arbeidsongeschiktheid getroffen. Juist terwijl deze groep ondernemers extra kwetsbaar is. Want wanneer zij door ziekte of een ongeval niet kunnen werken zijn er geen of weinig inkomsten. Het kunnen terugvallen op een AOV is dan extra belangrijk. Wilt u als ZZP’er de mogelijkheden voor uw onderneming onderzoeken? Een adviseur van zekerheuts helpt u graag verder.
Wilt u goed advies ontvangen over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Twijfelt u of een AOV voor u van toepassing is en welke verzekering het beste is voor uw situatie en beroep? Neem dan vandaag nog contact op met een adviseur van zekerheuts. Hij zet de voorwaarden voor u op een rij en gaat met uw wensen aan de slag. Zodat u zich met een gerust hart kunt toeleggen op dat waar u goed in bent: ondernemen.
Bent u in loondienst, dan is een echte arbeidsongeschiktheidsverzekering niet noodzakelijk. U bent immers verzekerd voor de WIA via uw werkgever. Wel kan een inkomensverzekering met een ...
Wanneer u door een ongeval (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt is het zeer belangrijk om op de juiste manier verzekerd te zijn, zodat uw vaste lasten betaald ...
Vroeger was het zo dat de adviseur een provisie* ontving op de afgesloten verzekering. Sinds 2013 is er een provisieverbod van kracht en is dit ...
Ja, deze is fiscaal aftrekbaar, maar er is wel een voorwaarde. Dit geldt alleen wanneer u deze particulier heeft afgesloten en u de eventuele uitkeringen ...
Nee, op dit moment is AOV nog niet verplicht. We verwachten dat dit op zijn vroegste vanaf 2024 zal zijn. Op dit moment hebben slechts ...
Wanneer u in loondienst bent dan geldt een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering. U hoeft er dus niet een apart af te sluiten.
Financiële dienstverlening is mensenwerk. De adviseurs van zekerheuts nemen daarom graag de tijd voor u. In onze kantoren maken wij werk van goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid uitgezocht wat de best passende oplossing is voor uw wensen. Wij zeggen niet voor niets; goed advies is maatwerk!
Meer weten? Vul uw gegevens in via bijgaand formulier, dan neemt een adviseur van zekerheuts snel contact met u op.